Uusi lempiruokani - gnocchivuoka
Harrastan edelleen reseptien repimistä irti lehdistä. Niitä on useammassa muovitaskussa isossa läjässä. Täysin konmari-ideologian vastaista, tiedän. Mutta oikeastaan käyn niitä kyllä silloin tällöin läpi ja jopa kokeilen uusia ohjeita, vaikkakaan en niin usein kun pitäisi. Joskus käy tuuri - löytyy jotain uutta ja ihanaa!
Tämä ohje taitaa olla alunperin Me Naisista. Ehkä. Sitä on hieman jouduttu tuunaamaan.
Gnocchivuoka
Kastike:
Hienonna valkosipulit ja silppua sipulit. Paloittele pekoni pieneksi. Kuullota sipulit ja pekoni öljyssä kypsäksi, lisää pyre ja kerma. Anna kypsyä noin 5 min. Lisää tomaatit, basilika ja muut mausteet.
Keitä gnocchit ja sekoita pekoni-sipulikastikkeeseen. Raasta mozzarella, lisää sekaan. Laita uunivuokaan ja ripottele päälle parmesaani. Paista 225 ylätasolla noin 10 min.
Vuoan voi tehdä myös valmiiksi jääkaappiin, silloin sitä pitää paistaa hieman pidempään, kuitenkin niin että juusto on saanut hieman väriä.
Kuva on ankea, ruoka tosi makoisaa!
Tämä ohje taitaa olla alunperin Me Naisista. Ehkä. Sitä on hieman jouduttu tuunaamaan.
Gnocchivuoka
- Pussillinen perunagnoccheja
- paketti mozzarellaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
Kastike:
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 pienehköä sipulia
- 1 pkt pekonia
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 2 dl kaurakermaa
- 250 g puolitettuja kirsikkatomaatteja
- 1 dl hiennnettua, tuoretta basilikaa
- savupaprikajauhoa
- suolaa, pippuria
Hienonna valkosipulit ja silppua sipulit. Paloittele pekoni pieneksi. Kuullota sipulit ja pekoni öljyssä kypsäksi, lisää pyre ja kerma. Anna kypsyä noin 5 min. Lisää tomaatit, basilika ja muut mausteet.
Keitä gnocchit ja sekoita pekoni-sipulikastikkeeseen. Raasta mozzarella, lisää sekaan. Laita uunivuokaan ja ripottele päälle parmesaani. Paista 225 ylätasolla noin 10 min.
Vuoan voi tehdä myös valmiiksi jääkaappiin, silloin sitä pitää paistaa hieman pidempään, kuitenkin niin että juusto on saanut hieman väriä.
Kuva on ankea, ruoka tosi makoisaa!
Kommentit
Lähetä kommentti