Vauva ruokailee

Vihdoinkin olen saanut jonkinlaisen tolkun tähän vauvansoseviidakkoon. Aiemminhan olen kitissyt siitä, että syötän lapselle purkkiruokaa ja tuntenut kauhean huonoa omatuntoa siitä, etten kokkaile itse enemmän. Samalla aikaa kokkailuun ei ole jotenkin vaan kerta kaikkiaan löytynyt. Mutta nyt siis tuntuu siltä, että homma alkaa luistaa.

Ensinnäkin, pakkasessa alkaa olla kaikenlaista sopivaa syötävää. Tajusin vihdoin jääpalakuutio-astian syvimmän olemuksen; kun jokainen palanen on noin yhden ruokalusikallisen vetoinen, ja pakkasessa on valmiina tarpeeksi iso määrä kaikenlaista, on erilaisten soseiden sekoittelu yhtäkkiä yllättävän vaivatonta - kulhoon 1 kuutio kutakin haluttua makua ja koko hoito mikroon. Meillä on nyt pakkasessa bataattia, kesäkurpitsaa, butternut-kurpitsaa, peruna-porkkanasosetta, pelkkää porkkanaa, omenaa, päärynää, aprikoosia, luumua, naudan luomu-jauhelihaa, punakampelaa ja lohta. Aion vielä lisätä kokoelmaan kanaa ja siikaa sekä palsternakkaa. Sitten vaan sekoittelemaan! Hyviä sekoituksia tulee esim bataatista, kurpitsasta, omenasta ja jauhelihasta. Bataatin sekaan saa kyllä sotkettua mitä vaan, hieman hyljeksitystä kukkakaalista lähtien.

Tässä yksi Murmelin suosikeista,

Vauvan Bataatti-lohisose (6kk +):
0,5 keskikokoista bataattia
0,5 pienehköä kesäkurpitsaa
100 g lohta
-höyrytetään kaikki, pienehköiksi palasiksi pilkottuna, noin 20 min ajan ja soseutetaan. Höyrytyksen voi hoitaa kattilassa, meillä on esim. Ikeasta ostettu kätevä höyrytysosa jonka voi sujauttaa tavallisen kattilan sisään.

Hyvä hankinta oli Philipsin höyrytin-blenderi, jonka tilasin Amazonista. Tosi näppärä laite, pilkot kulhoon haluamasi safkat, lisäät erilliseen koloon vettä sen mukaan miten kauan tahdot ruokaa höyryttää, ja sitten laite päälle. Höyrytyksen jälkeen kulho käännetään, ja nappia painamalla sama matsku muuttuu soseeksi. Ainoa miinus laitteessa on se, että kerralla ei saa kauhean suurta määrää höyryteltyä. (Amazonista vempeleen sai muuten puoleen hintaan siitä, mitä Gigantti tarjoaa. Lisäksi piti hakea Stockalta adapteri, jolla tuon UK-piuhan sai toimimaan.) Ja kun Murmeli lopettaa soseiden syömisen, saa koneen varmaan kaupaksi tai kiertoon kavereille, tai sitten höyryttelemme sillä soseita kakkujen täytteeksi ;)
Philipsin höyrytin-blenderi porkkanalla täytettynä, maissia ja kesäkurpitsa-jääpaloja
Itse tehty luomupäärynäsose on muuten tosi hyvää, ja siitä saa vaikka mitä variaatioita esim sekoittamalla sekaan luumua jne. Näyttäisi kaupan hedelmäsoseidenkin sisältö olevan hyvin pitkälle joko päärynää tai omenaa, ja sitten muutama prosentti jotain eksoottisempaa.

Lisäksi löysin tosi kiinnostavan vauvanruokablogin: http://maxindeli.blogspot.fi/ - saitti ei ole tällä hetkellä aktiivinen, mutta sieltä löytyy tosi hauskanoloisia ohjeita kokeiltavaksi - miten kuulostaisi vaikka moussaka vauvalle?!

Murmeli vauhdissa, kohta jo kontataan!
Murmeli lajittelee pyykkiä

PS. ensi viikolla tapaamme kaupungin sosiaaliohjaajan unikouluasioissa. Pääsimme myös jonkinlaiseen ryhmäkoulutukseen - palaan tähän siis myöhemmin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut