Pavlova, minijuustokakkuja ja vaahtokarkkitikkarit

Tänään on pitänyt kiirettä. Miehen loma loppuu, joten päätimme mennä brunssille vikan lomapäivän kunniaksi. Testasimme Sandron kulman brunssia Murmelin kanssa, joka väsymystilastaan huolimatta jaksoi reippaasti jäystää pieniä muoviavaimiaan ja olla messissä, kun äiti ja isi hotkivat kauhealla vauhdilla brunssin antimia napaansa. Lisäksi ollaan siivottu, tyhjennetty pakastinta, oltu kävelyllä kauheassa vesisateessa ja väännetty valokuvakirjaa Murmelin ekasta 6 kuukaudesta. Huh.

Tässä kuitenkin lupaamiani ohjeita. Kuuluisan limemarenkipiiraan ohjeen pidän vielä itselläni :)

Koitin keksiä ohjeita, jotka voi mahdollisimman pitkälti toteuttaa edellisenä päivänä. Juhlapäivälle jäi siten vain kasaamista ja koristelua. Tein myös kerralla enemmän tuota juustokakkuun tulevaa vadelmakastiketta, koska käytin samaa Pavlovaan. Alla mainitusta määrästä sain tehtyä Pavlovan kastikkeen ja kuorrutteen puoleen määrään juustokakkuja.


Mini-juustokakut
Minijuustokakut
Tein nämä tavallisiin muffinssivuokiin, ja käytin muffinssipeltiä. Seuraavana päivänä poistin paperiset vuoat ja laitoin tarjolle ilman niitä - oli mielestäni kivemman näköistä niin. Tällä ohjeella tulee noin 26-28 kpl, mutta olen yleensä puolittanut määrät ja tehnyt noin 12 juustokakkua.

Pohja:

12 Digestive-keksiä hienoksi murennettuna

2 rkl voita sulatettuna
0,4 dl sokeria
-sekoita ainekset yhteen. Laita jokaisen muffinssivuoan pohjalle 1 rkl sekoitusta ja paina juomalasilla litteäksi. Esipaista noin 5 min 180 asteessa.

Vadelmakastike:
(ohje suunniteltu ulkomaisia marjoja ajatellen)
Pussi pakastevadelmia (200 g)
vajaa 1 dl vettä
hitunen sokeria
1 tl vaniljasokeria, (1 tl psylliumia)
-keitä vadelmia ja vettä hetki. Lisää sokerit ja halutessasi psylliumia (ei pakollinen). Maista; kastikkeen ei tarvitse mielestäni olla kovin makeaa. Laita kastike blenderiin ja siivilöi sen jälkeen ylimääräiset siemenet pois. 

Täyte:

2 pakettia maustamatonta Philadelphia-juustoa

3,5 dl sokeria
Hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria / esanssia
4 huoneenlämpöistä kananmunaa

Vatkaa Philadelphia kuohkeaksi. Lisää sokeri, suola ja vanilja. Vatkaa sekaan kananmunat yksi kerrallaan. Laita täytettä noin 2-3 rkl jokaiseen muffinssivuokaan. Lisää sitten pikkulusikalla muutama tippa vadelmakastiketta päälle ja tee hammastikun tms avulla pintaan marmorikuvio pyörittämällä tikkua kevyesti pinnassa.
(Täytettä on mielestäni ohjeessa aika paljon; puolella määrälläkin pärjää.)


Paista 180 asteessa noin 20 min. Anna jäähtyä ja sen jälkeen laita jääkaappiin useammaksi tunniksi ennen tarjoilua.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä; olen sitä muokannut hieman.




Vadelma-Pavlova


Pavlova


4 valkuaista
hiven suolaa
225 g sokeria
2 tl maissijauhoa
1 tl etikkaa
1 tl vanilliinisokeria
3 dl kuohukermaa
tuoreita vadelmia
vadelmakastiketta, kts yllä juustokakun ohje

Piirrä leivinpaperille 2 samankokoista ympyrää. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi suolan kanssa; lisää sokeri 3-4 erässä ja jatka vatkaamista. Vaahdon pitää olla kovaa ja kiiltävää. Lisää lopuksi etikka ja vanilliinisokeri varovasti. Nostele piirtämillesi ympyröille ja muotoile lusikalla.

Paista 150 asteessa noin tunti. Marenkien pitää olla kuivia ja irrota leivinpaperista. Nämä voi myös hyvin tehdä edellisenä päivänä!

Ihan hetkeä ennen tarjoilua kasaa pohjien väliin ja päälle kuohukermaa (vaahdoksi vatkattuna), päälle vadelmakastiketta ja vadelmia. Voit myös käyttää erilaisia hedelmiä, muita marjoja, jne. Kermavaahto kastelee rapean marengin, joten älä tee kakkua liian aikaisin.


Vaahtokarkkitikkarit
Nämä vaahtokarkkitikkarit eivät meinanneet pysyä tikuissaan...
Vaahtokarkkitikkarit

Vaahtokarkkeja
Suklaata
nonparelleja
(tikkuja)

Viillä jokaiseen vaahtokarkkiin veitsellä reikä toiselle puolelle. Laita vaahtokarkit pakkaseen hetkeksi, niin niitä on helpompi käsitellä. Sulata suklaa. Laita vaahtokarkkeihin tikku, ja dippaa suklaaseen. Lisää nonparellit. Tai, jätä tikut pois ja tarjoile lautaselta / minimuffinssivuoista. Omat tikkarini horjuivat tikuissaan, koska päätin asentaa tikut vasta ihan viimeiseksi. Se ei toiminut.

Suklaata voi myös värjätä; tein nämä tummasta suklaasta, mutta valkoinen olisi ehkä ollut parempi. Sen olisi voinut värjätä vaikka pinkiksi :)





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut