Pari viikkoa unikoulua takana

Meillä on nyt unikoulua takana pari viikkoa. Ensimmäisen yön jälkeen Pikkuveljen unikoulu sujui aika sutjakkaasti. Miehen mukaan jopa iisimmin kuin siskonsa pari vuotta sitten; uusia harmaita partakarvojakaan ei tullut tällä kertaa! Vauva protestoi vähemmän ja ryhtyi jo ekana yönä nukkumaan pidempiä pätkiä. Nyt 2 viikkoa unikoulun aloittamisesta on sekaan mahtunut yksi putkeen nukuttu 9 tunnin yö, yksi pientä tutin asennusta vaatinut 10 tunnin yö ja useampia muutaman silittelyn vaatinutta hyvää yötä. Pääosin poika nukkuu noin 20-05, huh eli meillä noustaan melko aikaisin nykyisin!

Takapakkia tuli odotetusti 10. yön kohdalla (Siskolla aikoinaan oli takapakki yhdeksännen yön kohdalla). Seuraavat yöt sujuikin taas jo normaalisti ja lapsi on tosiaan oppinut nukkumaan hienosti! Ollaan jopa ryhdytty suunnittelemaan pojan pinnasängyn siirtämistä lastenhuoneeseen. 

On ollut tosi jännää - ja vapauttavaa - istua illalla tunnin verran ihan itsekseen! Miehen kanssa pohdittiin, että 1,5 vuotta on vierähtänyt siitä, kun edellisen kerran istuttiin yhdessä katsomassa telkkaria ja juotiin lasit punkkua (tai kahdet). Tuntia enempää ei tosin viitsi valvoa tuon kello viiden aamuvirkun takia. Ehkä yöunet tästä vielä pitenee kun aamuisin ei enää ole niin valoisaa. Jotain odotettavaa syksyn tulossa siis!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut