Murmelin lempilelut 9,5 kk iässä

Varoitus! Sisältää joululahjavinkkejä :)

Murmelin lempilelut vaihtelevat hieman ihan viikoittain. Jotkut lelut pitävät pintansa koko ajan, ja toiset jäävät välillä unohduksiin. Mitä kummemmat esineet kelpaavat leluiksi, myös omat sukat. Ollaan saatu iso osa leluista käytettynä kavereilta; muutama kirja on ostettu kirpputorilta.

Tällä hetkellä eniten leikitään näillä:



Vasemmalla oleva Liberon amppari oli suursuosikki vähän pienempänä. Joskus se kelpaa pureskeltavaksi vieläkin. Keskimmäinen hieman kulahtanut leijona tuli lelumaton mukana; siinä on mukavat suuhun mahtuvat käpälät. Kissatossut ovat H&M:stä ja Murmelille pieneksi jääneet; yllättäen tossut ovat suosikkileluja.

Kisulin on Murmelin kummitäti tuonut Lontoosta. Se on myös ollut yksi suosikeista.

Lue Molliksen koskettava tarina täältä. Mollis on Lamaze-sarjaa, eikä oikein kiinnosta Murmelia juuri tällä hetkellä. Sopii ehkä vähän nuoremmille? Alkuperäinen Mollis löytyi kirppikseltä, mutta sitä saa esim Amazonista.

Pullo on Murmelin mielestä todella kiehtova kapistus ja aivan fantastinen lelu. Muksu hakkaa sillä leluja ja omaa päätään sekä pussailee sitä. Peltipurkit ovat Tigerista, ja niitä on tosi mukavaa hakata ja paukuttaa.

Murmelin rakkain kirja. Huomaa jyrsimisjäljet. Kirja on jäähyllä. Näitä myydään ainakin Suomalaisessa kirjakaupassa, mahdollisesti myös Prismassa.

Pieni nukke on Murmelin suosikkeja tällä hetkellä. Nukke mahtuu mukavasti käteen ja siinä on kiva, hapsullinen tukka. Nukke on ruotsalaista tekoa, "Lilla Anna".

Brion klovnin ikäsuositus on 24 kk +. Palikoista saa hienoja torneja ja sekä pää- että hattupalaa kuljetellaan usein mukana. Yksi harvoista kestosuosikeista jo pidempään, eli ei olla noudatettu tuota ikäsuositusta... Taustalla näkyvä Nalle-kirja tuotiin Ameriikasta, siinä nalle syö iltapuuroa, käy kylvyssä ja pesee hampaansa ennen nukkumaanmenoa. Kirjassa parasta on narussa roikkuva nalle.

Murmeli rakastaa kylpylelujaan ja erityisesti ankkaa. Sen nokka on juuri suuhun sopiva. Myös puhelin on kestosuosikkeja ja tuntuisi viehättävän meillä käyneitä pikkuvieraita myös. Äidiltä perityt 70-luvun avaimet taas eivät ole kovassa huudossa juuri nyt; aiemmin olivat nekin tosi kivat.

Hyvässä lelussa on osia, jotka saa tungettua suuhun ja joita voi järsiä.

Tämä kirja on kokenut kovia Murmelin hampaissa. Takasivu on revitty irti. Niinikään jäähyllä. Baby Touch -kirja on tilattu Amazonista.

Murmeli ja lelukorin sisältö lattialle leviteltynä.

Sopivassa lahjalelussa 6-12 kuukauden ikäiselle tenavalle onkin joku kiva osa, jonka voi laittaa suuhun ja jota voi järsiä. Tai sitten se pitää kivaa ääntä, tai sillä voi paukuttaa muita esineitä. Kirjoista suosikkeja ovat pääkirjat (kts possukirja yllä), ja jo lähes pilalle järsityt pintamateriaalikirjat (eli lampaalla on oikea karvaturkki jne).

Murmeli saa meiltä joululahjaksi uuden hevospääkirjan ja sammakkokirjan, jossa on erilaisia hiplattavia pintoja, ja perässä vedettävän puisen elefantin. Lisäksi tulee Hapen puinen lajittelukuutio ja ehkä myös tämä Brion musta uuni. Isovanhemmilta tulossa on luultavasti puiset taaperokärryt, kenties jopa uunin kanssa sävy sävyyn mustat. Alunperin olin sitä mieltä, ettei näin pienelle osteta mitään lahjoja, mutta kuten listasta näkyy, tilannehan on ihan karannut lapasesta.

Viikonloppuna huomasimme, ettei keskustassa ole oikeastaan kovin hyviä lelukauppoja. Tsekkasimme myös pienet putiikit; kaikissa valikoima livenä aika heikko. Autottoman leluhankinnat pitänee siis tehdä netistä. Kivoja puuleluja löytyy ainakin Leluputiikista ja Stockmannilta. Lelushoppi taas näyttäisi olevan aika kattavan oloinen verkkokauppa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut