Vauvan hampaat & tähänkö imetys loppuu?!

Tämän teeman voi tiivistää yhteen ytimekkääseen toteamukseen: AU.

Murmelin söpöjen ylähampaiden puhjettua on imetys muuttunut aika kivuliaaksi kokemukseksi. Rinnoissa on kipeät punaiset hiertymät niillä kohtaa, mihin vauvan hampaat yleensä asettuvat. Lapsi ei pure, mutta pelkkä terävien hampaiden olemassaolo jäytää ihoa niin, että samoja tuttuja imetysasentoja ei voi enää juurikaan käyttää. Olen koittanut kehitellä vaihtoehtoisia imetysasentoja, mutta ergonomisuus on niistä kaukana.

Koko hommasta on tulossa ihan tosi epämukavaa, ellei sitten iho ala pikkuhiljaa tottua näihin teräviin pikkuhampaisiin... Ihan vielä en haluaisi imetystä lopettaa, kun Murmeli tuntuu vielä ihan sylivauvalta ja pieneltä hörpyttelijältä. Yösyöttöjen lopettamisen jälkeen ei tiehyttukoksiakaan enää ole tullut.

Miten ihmeessä te muut olette ratkaisseet tämän hammasongelman, kun lapsi ei tosiaankaan pure?? Onko imetys loppunut hampaiden tuloon? Onko valoa tunnelin päässä, vai tähänkö se tosiaan tyssää?

Kommentit

  1. Täällä on mielestäni melko kattava lista imetyksestä ja hampaiden tulosta:
    http://imetystukilista.net/index.php/sattuu/68-pureminen-ja-haavan-hoito

    "■Jos nännin iho on rikkoutunut, ei kannata antaa haavojen arpeutua ja repeytyä taas seuraavalla imetyskerralla auki. Pidä nänniä kosteana voitelemalla rintamaidolla ennen ja jälkeen imetyksen, ja vieläpä välillä muutenkin muistaessasi. Muita tapoja pitää nänniä kosteana ovat maidonkerääjän käyttäminen imetysten välilläkin (ilmakylpyjä kuitenkin välillä), sideharsotaitos kostutettuna keittosuolaliuoksella tai äidinmaidolla (joka toden totta toimii desinfiointiaineenakin) ja onpa raportoitu auttaneen kun liivinsuojan ja rinnan välissä piti tuoretta pientä kaalinlehteä. Nännin haavat siis parantuvat parhaiten, kun niiden ei anna arpeutua, ja kun annat vielä välillä ilmakylpyjä, niin hyvä tulee!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, mitenköhän toimisi lanoliini... Sitä saattaisi vielä olla alkukuukausilta jäljellä. Pitää selkeästi tsempata ja koittaa olla lannistumatta.

      Poista
  2. Ei se imetys hampaiden tuloon lopu. Vauva oppii kyllä imemään aiheuttamatta äidille kipua, kunhan hänelle osoitetaan selkeästi, että niin ei saa tehdä. Ihan normaalia kasvatusrutiinia vaan peliin.
    Rikkoutunutta ihoa voi hoitaa edellisillä keinoilla tai sitten lanoliinilla. Välttämättä mikään ei auta, ja täytyy vain purra hammasta välillä yhteen.

    VastaaPoista
  3. Meilläkin kummipoikasi sai hampaat 4 kk iässä ja imetystä jatkettiin vielä kuukausikaupalla. Jotenkin se vaan onnistui. Muistaakseni silloin kuin herra järsäisi kivuliaasti, irrotin hänet rinnalta ja jatkaa sai, kun osasi käyttäytyä.

    VastaaPoista
  4. Raportoin, että lanoliini on toiminut. Tilanne alkaa rauhoittua! Mutta miten mä en muista, että kummipojallani olis ollut hampaita noin pienenä?!??!?

    VastaaPoista
  5. Vanha keskustelu, mutta tuommoisessa tilanteessa on hyvä tarkistaa, että imuote on kunnossa. Monesti hampaiden tulo varsinkin yläikeniin muuttaa imuotetta ja se täytyy ikään kuin opetella uudestaan. Kyseessä ei siis automaattisesti paljon epäilty sammas. T. Auts

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut