Konmaritusta ja inhorealismia

Trendin aallonharjalla olen kovasti innostunut Kon Mari -metodista. Odotan innolla sitä, että ehtisin lastenhoidolta marittaa kaikki kaappini asianmukaisesti. Eli pidetään ainostaan ne vaatteet, kengät ja muut tavarat, jotka tuottavat iloa. Loput kierrätykseen tai myytäväksi. Olen myös ottanut onkeeni neuvosta, että mitään tavaraa ei saisi säästellä hienompana jotakin erityishetkeä varten vaan ottaa ne käyttöön ja iloita pienestä arjen luksuksesta. Otin siispä mm. meidän hienot Finlaysonin pellavaiset joululahjaksi saadut valkoiset lakanat juuri käyttöön, näin juhannuksen alla viimeinkin. 

Inhorealismiin maritusmaailmani kääntyikin, kun Murmelin jokaviikkoinen vapaapäivä sai yllättävän käänteen. Aamupalaksi nautittu mustikkasmoothie-mukillinen palautui kaaressa ulos. Valitettavasti lapsi oli mennyt äidin ja isän sänkyyn lepäilemään Pikku Kakkosen jälkeen, joten tämä kaikki tapahtui sopivasti näille hiljattain käyttöönotetuille uusille pellavalakanoille. Smoothieta oli kaikkialla, peitoissa, lakanoissa, patjalla ja lattialla ja jopa seinissä ja vaatekaapin sokkelissa. Murmeli ei ole 3,5-vuotisen elämänsä aikana oksentanut koskaan aiemmin.

Seurasi armoton hämmennys; lapsi nyyhki järkyttyneenä, pikkuveli karjui sitterissä ja itse tuijotin hetken näkymää ja koitin keksiä mistä päästä sotkua kannattaisi alkaa siivoamaan ja millä välineillä. Pari tuntia myöhemmin pesukone jo lauloi iloisesti, lattiat ja seinät oli pyyhitty ja esikoinen saatu lepäämään omaan sänkyynsä. Pikkuveli, joka nukkuu päikkäreitä ainoastaan liikkeessä, koisasi ne kantorepussa. Pyykkiä piti lopulta pestä 4 koneellista ennen kuin ihan kaikki puklattu oli putsattu ja pesty, patjansuojukset ja peitotkin. Onneksi meillä on kuivausrumpu, koska pyykkiä riitti myös telineille kuivattavaksi, ihan joka tasolle ja pinnalle. 

Ja miten kävi pellavalakanoiden? Ilokseni voin raportoida, että kaikki mustikka irtosi pesussa, kiitos huolellisen esipesun ja tahrankäsittelyn! Konmarin lisäksi hallussa on onneksi myös kotimaisempaa marttaosaamista :)

Otin tapahtuneesta kuvia, tietysti, koska piti lähettää kuvallinen raportti Miehelle töihin. En kuitenkaan jaa sitä nyt tässä, vaan sen sijaan maisemakuvia Suomenlinnasta, jossa oltiin muksujen kanssa eväsretkellä reilu viikko sitten. Murmeli erityisesti nautti venematkasta sekä tietenkin eväiden syömisestä. Oli ihana lämmin päivä ja Suokissa superkaunista; kaikki syreenipensaat olivat kukassa ja tuoksuivat ihanasti. Näimme myös hienon rantakäärmeen matkalla piknikille, siitä en ehtinut saada kuvaa. Oli hieno musta käärme, jolla oli oikein oranssit täplät ohimoillaan.


















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut