Kaksipäiväiset juhannusjuhlat
Juhannusviikonloppu kiteytti hyvin sen, miksi oikeastaan halusin meille oman siirtolapuutarhamökin. Romanttiset ajatukseni siitä, miten lapset kirmailisivat alueella vapaasti, aurinko paistaisi terassille ja aikuiset grillailisivat syreenipensaan katveessa prosecco-lasi kädessään osuivat itse asiassa aika hyvin kohdalleen!
Vietimme koko juhannuksen, 2 yötä, pienessä mökissämme. Oltiin ihan ensimmäistä kertaa yötä mökillä siis! Olin pakannut mukaan lämmintä päällepantavaa yöksi, mutta mökki ei edes kylmennyt kummemmin. Nukuimme kaikki vierekkäin altavedettävässä rautasängyssämme, ja jos nyt jostakin pitää valittaa niin valon määrästä. Pimennysverhot olisi olleet kova juttu!
Kävin vielä aattona mökkinaapureiden kanssa hakemassa kimpun lupiineja alueen ulkopuolelta ja juhannus oli valmis! Kokkoa ei tällä kertaa saatu metsäpalovaaran takia, sellainen olisi muuten ollut siirtolapuutarhan yleisellä alueella. Juhannussauna oli myös, mutta emme kaikelta grillailulta ehtineet paikalle. Ehkä ensi vuonna :)
Gluteeniton ja maidoton Brita-kakku
Ohje on mukailtu Kinuskikissan ohjeesta gluteenittomaksi ja maidottomaksi. Siitä saa helposti myös vegaanisen.
Pohja:150 g voita sulatettuna
3 dl gluteenittomia jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
1,5 dl kauramaitoa
Marenki:3 valkuaista
noin 80 g sokeria
mantelilastuja
Täyte:
Purkillinen vispautuvaa kasviskermaa (Alpro Soya, kaslink tms)
tomusokeria maun mukaan
ripaus vaniljasokeria
(100 g mansikkarahkaa)
iso rasia mansikoita
minttua
Yhdistä pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä pellille.
Vatkaa kanamunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä pellille pohjan päälle. Ripottele mantelit päälle. Paista 180-190 asteessa noin 25 min.
Leikkaa täytteen kerma vaahdoksi. Lisää sokerit ja maista. Lisää rahka halutessasi. Leikkaa pohja kahtia ja levitä osa täytteestä ja mansikoista pohjalle. Nosta toinen osa pohjasta päälle ja lisää loput täytteet ja mansikat. Koristele mansikoilla ja mintulla.
Gluteeniton ja maidoton Brita-kakku
Ohje on mukailtu Kinuskikissan ohjeesta gluteenittomaksi ja maidottomaksi. Siitä saa helposti myös vegaanisen.
Pohja:150 g voita sulatettuna
3 dl gluteenittomia jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
1,5 dl kauramaitoa
Marenki:3 valkuaista
noin 80 g sokeria
mantelilastuja
Täyte:
Purkillinen vispautuvaa kasviskermaa (Alpro Soya, kaslink tms)
tomusokeria maun mukaan
ripaus vaniljasokeria
(100 g mansikkarahkaa)
iso rasia mansikoita
minttua
Yhdistä pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä pellille.
Vatkaa kanamunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä pellille pohjan päälle. Ripottele mantelit päälle. Paista 180-190 asteessa noin 25 min.
Leikkaa täytteen kerma vaahdoksi. Lisää sokerit ja maista. Lisää rahka halutessasi. Leikkaa pohja kahtia ja levitä osa täytteestä ja mansikoista pohjalle. Nosta toinen osa pohjasta päälle ja lisää loput täytteet ja mansikat. Koristele mansikoilla ja mintulla.
Kommentit
Lähetä kommentti