Rikkaruohosavotta

Juhannuksen jälkimainingeissa heräsimme mökkinaapurin kanssa yhtäkkiä siihen, että myös mökkiemme viereinen kävelytie kuuluu meidän huollettavaksemme.

Rikkaruohot olivat varkain hiipineet jo puoleenväliin tietä ja aidan välistä pilkottivat vuohenputket ja nokkoset tyytyväisenä kasvurauhastaan. Oltiin keskitytty täysin laittamaan mökkiä, maalaamaan ruokapöydän penkkejä ja laittamaan omaa palstaa niin, että tieosuus oli päässyt kokonaan unohtumaan.

Ei auttanut muu kuin vetää työhanskat käteen hienoisessa juhannuksen jälkeisissä päänsärkytiloissa. Mies sai jostain käsiinsä näppärän raapan (?), jolla raaputti hiekkatietä puhtaaksi. Minä taas kyykin pusikoissa ja revin rikkaruohoja aidan välistä isoiksi kasoiksi.

Rikkaruohoa tuli lopulta kaksi isoa jätesäkkiä, joskin homma jäi vielä vähän kesken. Koska meillä on kulmatontti, on työsarkaa normaalia enemmän.

Ennen urakkaa:





Urakan jälkeen:



Onnistuin lisäksi repimään puskasta jonkun kumman myrkkykeisoa/jättiputkea muistuttavan kasvin, joka suojahanskojenkin läpi poltti yhden sormen, ja sormen ihoa kirvelsi tuntikaupalla. Kasvin alkuperä ei selvinnyt, mutta pitääpä jatkossa olla tarkempana. Kuvaa sormesta ei ole, koska karmea vamma ei oikeastaan näyttänyt miltään, sormi ehkä hitusen turposi.

Kuvassa mahdollisesti polttava putkikasvi


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut