Koristeluohjeita

No niin, lupasin kirjoittaa ohjeet koristeiden tekoon. Leivonnaisohjeet joutuvat odottamaan vielä toista kirjoitusrupeamaa :)

Pallokoristeet:
Pöydällä olevat pinkit kennopallot on ostettu Mokosta ja Pinosta. Pinon pallot tulevat kaksipuolisella teipillä varustettuna, mutta kannattaa kiinnittää pallopuoliskot toisiinsa klemmareilla, jotta niitä voi käyttää toistekin.

Seinällä oleva pallo-naruhärpäke (englanniksi garland, mikäköhän olisi hyvä suomenkielinen nimi tuolle) on tehty kahdella erikokoisella Fiskarsin leikkurilla, kolmea eriväristä kartonkia leikellen. Pallot on kiinnitetty valkoiseen ompelulankaan erikeepperillä ja langan puolestaan kylmästi teippasin päätyseinään. Hieman piti asetella palloja, ettei liimapuoli jäänyt näkyviin.

Samoja palloja on pöydällä confettina:



Silkkipaperikukat:
Lisäksi väsäsin silkkipaperista ruusuja. Niitä oli itse asiassa tosi helppo tehdä, ja ovat aika näyttäviä! Silkkipaperiruusuja (tai -kukkia) voi tehdä helposti erikokoisia, ja ne voi jättää kuvan kaltaisella tavalla litteäksi pöytä- tai seinäkiinnitystä ajatellen, tai ne voisi tehdä loppuun asti täysin pyöräksikin ja ripustaa roikkumaan. Silkkipaperia saa askarteluliikkeistä, mutta täällä näyttäisi olevan tosi hyvät valikoimat värejä: Creativ.

Ohessa pika-tutorial:
1. Leikkaa silkkipaperista neliöitä ja niistä 10 löyhästi kukkaa muistuttavaa kuviota. Kannattaa tehdä kahdessa erässä, silkkipaperi tuleekin yleensä 5 paperiarkin pakkauksessa.


2. Asettele kaikki 10 kuviota päällekkäin lomittain. Niittaa yhteen (tai kiinnitä neulalla ja langalla). Tässä vaiheessa kiinnitä myös kiinnitysnaru keskelle (esim niittauksen yhteydessä), jos sellaisen haluat.

3. Aloita paperin rypistely toiselta puolelta ja etene kerros kerrokselta.


4. Valmis!








Kommentit

  1. Hyvät ohjeet, kiitos. Olisikohan palloköynnös sopiva käännös sille garlandille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vois hyvin olla palloköynnös :) Kiva jos ohjeista on iloa!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut