Mökkeilyä

Miehen loma alkoi vihdoin viikko sitten, ja lähdimmekin saman tien pienen mutkan kautta mökille Pohjois-Hämeeseen. Sää on ollut sateinen, mutta se ei ole meitä kummemmin häirinnyt; eikä myöskään se, että vanhempani epähuomiossa veivät telkkarin jo mökiltä pois. Kaikelta puuhastelulta ei olisi telkkaria ehtinyt katsoakaan. Koko perhe on täällä nukkunut hyvin ja jopa vauva vaikuttaa rentoutuneemmalta.

Miehestä on mökillä kuoriutunut oikea erämies. Miespuolinen Martha, suorastaan. Ihan ensitöikseen se hakkasi kirveellä puuliiterin oven edessä 20 vuotta majailleen kannon juuret säpäleiksi. Sitten se raahasi kalastusvälineensä rantaan ja ryhtyi hankkimaan perheelle ruokaa. Kalat se on suolinut noin vaan ja savustanut. Savustettu ahven oli muuten tosi hyvää! Haukea uskalsin maistaa vain vähän (peloteltu petokala-imetys-jutuilla). Sekin maistui kyllä.

Uhkeat vadelmapensaikot olivat viime päivien sateiden takia pudottaneet jo kaikki marjansa, harmi! Olin jo ehtinyt haaveilla pakastimesta täynnä itsepoimittuja villivadelmia. Tyydyimme sitten riipimään jo vähän tyhjenneistä mättäistä mustikoita. Niistä tehtiin ensin lettuja ja sitten mustikkapiirakkaa. Nam. 



Ostimme matkalla mökille Siimeksen luomutilan kaurahiutaleita sekä lettujauhoja, joissa on spelttiä, ruista, ohraa ja vehnää. Tein sekä letut että mustikkapiirakan näistä jauhoista, piirakkaan lisäsin vielä kaurahiutaleitakin. Miten valtavan nautinnollista onkin syödä itse pyydettyä / poimittua ja valmistettua ruokaa!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut