Asiaa unikoulusta

Viime aikoina olen miettinyt kovasti Pikkuveljen unikoulua. Murmelillehan se toteutettiin tassuttelu-menetelmällä, kun tyttö oli 8,5 kk. Nyt Pikkuveljen kohdalla on sovittu, että unikoulu järjestetään mökillä, kun Miehen loma alkaa heinäkuun lopussa. Muutaman viikon päästä siis!

Murmelin kanssa haasteena oli se, että olimme totuttaneet vauvan nukahtamaan aina rinnalle. Puolen vuoden ikäisestä eteenpäin hän ei enää oikein osannut nukahtaa muuten, ja heräili öisin 8-10 kertaa. Pikkuveli taas on kärsinyt refluksista, joten rinnalle nukuttaminen ei ole ollut joka kerta vaihtoehtona. Olen myös tietoisesti koittanut tällä kertaa nukutella vauvaa muillakin keinoilla. 

Tällä hetkellä vauva nukkuu sivuvaunuksi nikkaroidussa omassa pinnasängyssään ja herää yöllä 3-5 kertaa, tyypillisesti 23 maissa, kahden-kolmen maissa ja sen jälkeen vähän vaihtelevasti, välillä tiheästi tunnin välein tai hyvällä tuurilla vain kerran 04-05 maissa. Nukkumaan mennään klo 20 ja lopullinen herätys on 06 maissa. Tuon aamukolmen herätyksen olen jo pidempään hoitanut silittämällä ja tuttia tarjoamalla. Toisinaan vauva on tosin lisäksi otettava hetkeksi syliin ennen kuin suostuu jatkamaan unia. Heräilyä siis välillä riittää, ja toistaiseksi kaikki heräilyt ja nukutuksen on hoitanut äiti, joten on se nyt jo aikakin vaihtaa vuoroa. Refluksin takia ei ole haluttu toteuttaa unikoulua aiemmin, nyt poika tulee olemaan 9 kk kun aloitamme. Hyvä ikä sinänsä!

Haasteena unikoulun kanssa on tällä kertaa ollut Murmeli, jonka kanssa evakkoon pitäisi lähteä. Aiemminhan riitti, että nukuin pari yötä kaverin sohvalla ja tulin viideksi kotiin; isä hoiti tassuttelun ja taistelut. 3,5-vuotiaan kanssahan näin ei voi toimia eikä hotellikaan oikein innosta parin tunnin takia. Mökillä voidaan hoitaa homma niin, että osa porukasta menee saunalle nukkumaan. Sauna on meillä eri rakennuksessa tarpeeksi kaukana päämökistä. Oletuksena on jonkinlaista protestointia vauvan taholta.

Jännä nähdä, miten nopeasti Pikkuveli sopeutuu uuteen unirytmiin! Tavoitteena on saada herra nukahtamaan isin kanssa ja nukkumaan koko yö ilman syömisiä ja kummempia sylittelyjä. Murmelin kanssahan aikanaan riitti 2 taisteluyötä, jonka jälkeen hän alkoi nukkua kokonaisia öitä. 

Kiinnostuneille tässä vielä linkit meidän unikouluraportteihin parin vuoden takaa, samalla tekniikalla mennään nytkin! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut