Askartelua ja cup cakeseja


Törmäsin taannoin jossakin, luultavasti Pinterestissä, ohjeeseen, jossa neuvottiin tekemään hauskoja cup cake -koristeita. Olen tehnyt näitä muutamia huvikseni, ja nyt aion väkertää niitä lisää Murmelin puolivuotissynttäreille. En nyt enää tähän hätään löytänyt ohjeita, mutta väsäsin nopeasti uudet itse.

Leikkaa silkkipaperista halkaisijaltaan noin 3-4 cm kokoisia pyörylöitä. Itse käytin tähän Fiskarsin leikkuria. Tarvitset yhtä koristetta varten noin 20-25 samankokoista pyörylää.


Vie neulalla lankaa kasan keskeltä läpi, ja solmi solmut kummallekin puolelle. Kiinnitä tikku (käytin grillivartaiksi tarkoitettuja puutikkuja) kasan keskelle esim kaksipuoleisella teipillä. Leikkaa saksilla monta viiltoa pyörylöihin, ei kuitenkaan liian lähelle keskustaa. Sen jälkeen taittele ja kääntele paperia varovasti puolelta toiselle, jotta saat koristeesta pyöreän.
Hirveän nopeatekoisia nämä eivät ole, mutta aika söpöjä, vai mitä! Täysin epä-marthamaiseen tyyliin jouduin muuten ostamaan kuvassa näkyvät cup caket valmiina. Tarkoitus oli tietenkin leipoa ne itse, mutta Murmeli on pitänyt huolen siitä, ettei sellaiseen turhuuteen ole aikaa. Onneksi tänään kaupungilla haahuillessani huomasin, että Kampin Mormor Cupcakessa olivat kaikki kakut euron kappale! Mukaan tarttui kolmea eri makua (tietysti), banaani-nutella, porkkana ja karamelli. Näistä tykkäsin eniten porkkanasta. Edelleen muuten keittiön pöydällä odottavat ainekset omiin porkkana cupcakeseihin... Milloinkohan ehtisin taas leipoa, tai askarrella näitä koristeita lisää?



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut