Juhlaplänäilyä

Murmelin syntymän jälkeen olen leiponut vasta 3 kertaa! Tein ristiäisiin sitruuna-vanilja cupcakeja, äitienpäiväksi Chocochilin minttusuklaabrownieita ja Miehen synttäreille kahvi-suklaakakkua, joka oli meidän makuun hieman liian äklömakea ja josta kehittelen joku päivä vielä huomattavasti raikkaamman ja parannellun version. (Kakku parani kyllä jääkaapissa, mutta olisi kaivannut esim mansikoita makumaailmaa virkistämään.) Erääseen mammatapaamiseen varatut porkkana-cupcakejen tarvikkeetkin lojuvat edelleen keittiön pöydällä. Nyt tarvitaan selvästikin ryhtiliike! Murmelin 6 kk -syntymäpäivä lähestyy, joten pitää siis välittömästi ryhtyä plänäilemään synttäreitä.

Aloitan suunnittelun yleensä miettimällä jonkinlaisen teeman tai punaisen langan kemuille. Teema voi olla yksinkertaisesti väreihin liittyvä, tai sitten joku etninen (meksikolainen, välimerellinen tms) - tai ihan mitä vaan (toki välillä on kiva kutsua ystäviä kylään ihan noin vaan teellekin tai kokkailemaan yhdessä, mutta joskus on kiva suunnitella vähän perusteellisemmin).

Murmeli 6 kk - hyvä syy juhlia!
Kutsuttavat: kaikki 7 kummia puolisoineen ja lapsineen. Ehkä myös isovanhemmat.
Tarjottavat: jälkiruokapöytä! Tietenkin. Aikuisille joku hauska teemadrinkki.
Värimaailma: pinkkiä ja keltaista.
Paikka: Torkkelinmäki.
Aika: Elokuun puolenvälin tienovilla, iltapäivällä.

Teen teemasta yleensä moodboardin:

Jälkiruokapöytä rakennetaan yksinkertaisesti ruokapöytämme päätyyn. Valkoiselle pöytäliinalle tulee pinkkiä ja keltaista confettia; pöydän takana olevalle seinälle silkkkipaperikukkia tai pompomeja kaksipuolisella teipillä kiinnitettynä. Ehkä hyödynnän myös Murmelin ristiäisissä käytetyn bannerin. Hankin joko keltaisia tai pinkkejä servettejä, ja paperipillejä. Luultavasti käytän kertakäyttölautasten sijaan valkoisia lautasia.

Yhden ison täytekakun sijaan voisi tehdä jokaiselle oman minikokoisen kakun. Jokainen minikakku koristeltaisiin ja täytettäisiin kuin oikea täytekakku. Lisäksi ainakin pinkkejä ja keltaisia macaronseja, ehkä myös cupcakeja, ja mansikoita jos niitä siihen aikaan vielä saa. Yllämainittuja Martha Stewartin vanilja-sitruuna cupcakeja toivotaan usein tarjolle, mutta olisi kiva testailla taas uusia reseptejä. Myös sitruuna-marenkitorttu sopisi tähän - toki nekin voisi tehdä minikokoisina, jokaiselle omansa.

Moodboardissa on muuten ihana tutu ja balettihenkiset kengät, mutta Murmeli taitaa olla vielä liian pieni tällaiseen outfittiin...

Kommentit

  1. Hei ihana moodboard, miten siis teet noita? Googletat kuvia ja laitat wordiin tms? Olis kiva nähdä sitten kuvia toteutuneesta juhlasta:)

    VastaaPoista
  2. Hei,
    googletan juurikin, ja mac-käyttäjänä käytän OpenOffice-softaa, jossa powerpointtia vastaava ohjelma. Tosi helppo tapa ja sopii myös vaikka sisustuksen päivitykseen, kun ottaa kuvat olemassa olevista sisustuselementeistä/huonekaluista ja mallailee mukaan kuvia haaveilluista uusista jutuista.
    Täytyykin tehdä erillispostaus parista muusta moodboardista ja toteutuneista kuvista :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut