Zombieita ja vapaahetkiä

Viime aikojen vapaaillat ovat johdattaneet meitä etupäässä leffateatteriin. Kävin itse katsomassa ystäväni kanssa "Warm Bodies" -nimisen leffan, ja Miehen kanssa "World War Z". Molemmissa zombie-teema ja melkoinen maailmanlopun meininki. Warm Bodies on kuin zombie-versio Twilightista; leffan kohderyhmä itse asiassa valkeni minulle vasta leffan alkutrailereita katsellessa - mm. Hunger Gamesin jatko-osa, joku Harry Potterin tyyppinen leffa jne. Pääpari olikin söpösti ihmistyttö ja zombiepoika, joka rakastuu ensin mainittuun. Leffa oli ihan söpö ja suht kelvollinen näkemys teemasta, joten annettakoon anteeksi leffan jälkeen vessassa hihkuneet teinit ("mä oon nähnyt tän leffan jo 3 kertaa! Se kundi on NIIIIIIIIIIN söpö!!")

World War Z oli realistisempi kuvaus maailmasta, jossa raivotautivirus leviää salamannopeasti ja Brad Pitin esittämä entinen YK-tutkija ryhtyy toimeen. Lukuisista hölmöistä epäloogisuuksista huolimatta kelvollinen leffa tämäkin. Miestä tosin ärsytti hieman mm. loppuratkaisun itsestäänselvyys liian varhaisessa vaiheessa.

Me Miehen kanssa ollaan nimittäin tykästytty näihin maailmanlopun leffoihin / sarjoihin. Ehdoton suosikkimme on Walking Dead -tv-sarja. Aihe on kirvoittanut meiltä lukuisia keskusteluja, tyyliin mitä escape routeja meidän asunnosta olisi, ja miten meillä ei ole edes sorkkarautaa kotona zombiehyökkäyksen varalta. Saati sitten samurai-miekkaa. (Mies kylläkin harkitsee haulikon hakumatkaa kotiseudulleen - tämä tosin, kuulemma, syksyn metsästystarkoituksiin. Mutta tietty kätevää, jos zombie apocalypse sattuu sen jälkeen iskemään, niin on ainakin jotain millä puolustautua.) Mihinkään varusteluun meillä ei ole vielä siis ryhdytty :) Luin nimittäin hiljattain Nytistä juttua nk. survivalisteista. Mielenkiintoista! Se tästä vielä tästä puuttuisi, että tänne meidän muka minimalistisesti sisustettuun kalliolaiskaksioon kaikkien lelumattojen, babysitterien ja turvakaukaloiden kylkeen kehitettäisiin (tietenkin tyylikäs valkoinen) hylly säilykkeille, retkikeittimille, vedenpuhdistuspillereille jne jne jne. Sitä tosin ihmettelen, miten moiseen saa uppoamaan "tuhansia euroja" - miten kamalasti sitä kamaa muka voisi sitten olla, ja mitä kaikkea ihan ehdottoman tähdellistä näiden herrojen varastoissa oikeasti on?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut