Synttärijuhlat juhlittu


Murmelin 1-vuotissynttärit oli viimein eilen. Torstai ja perjantai vedettiin ihan minuuttiaikataululla, että saatiin kaikki piparit koristeltua ja muut leivonnaiset tehtyä. Lauantainakaan ei juuri luppoaikaa jäänyt! Juhlat sujui kivasti muutamaa kommellusta lukuunottamatta; samoin harmillinen ylläri oli Murmelin noin viidessadas flunssa sitten marraskuun. Pieni nuhanenä oli alkuun vähän itkuinen, mutta bileiden jatkuessa alkoi kyllä sitten nauttia vähän hänkin olostaan.

Murmelin synttäri-mini-cupcake

Juhlapaikalla oli avotuli kielletty, joten luovuin kokonaan kakusta. Murmelin synttärikakkuna toimi siten mini-kokoinen cupcake. Muksun ilme oli kyllä näkemisen arvoinen :) Ekaksi tyyppi musersi cupcaken kuorrutuksen kämmeneensä, ja sitten hotkaisi sen yhdellä kertaa suuhunsa. Sen jälkeen mutusteltiin kakkuosaa antaumuksella. Ja hymyiltiin leveästi! Lapsi on selvästi tullut äitiinsä herkkujen suhteen :)

Hieman skeptinen kakun ihmettely ja tarkastelu...

Ekan haukun jälkeen suu levisi hymyyn :)

...Ja loput ahmittiin tyytyväisenä.


Oltiin siis varattu leikkipuisto Linja juhlia varten, koska haluttiin kutsua kaikki kummit ja ystäviäkin paikalle. Meidän pikkukaksioon ei olisi mahtunut kovin montaa juhlijaa kerralla. Nyt meitä oli noin 20 aikuista ja 7 pikkujuhlijaa. Lapsille riitti leluja ja puuhaa, ja aikuisille tarpeeksi tuoleja ja pöytiä.  Haittapuolena oli kaman roudaaminen juhlapaikalle, ja osa koristeista jäikin vahingossa kotiin olkkarin lattialle.

Juhlapaikan parimetrinen pöytä juuri ja juuri riitti kaikelle syötävälle


Tarjottavana meillä oli skumpan, teen ja kahvin lisäksi muksuille naksuja, banaania ja vaahtokarkkeja ja aikuisille mini quicheja, voileipäkakkua ja salaattia ja makean puolelta valkosuklaa rocky road, mansikka-suklaa cupcakeja, kahden makuisia pipareita ja irish coffee -juustokakkua. Viimeksi mainitun kohdalla pakko todeta, että ei kannata tosiaan kokeilla uutta reseptiä juhliin - jostakin kunniallisesta naistenlehdestä repäisty "palkintotorttu" ei hyytynyt kunnolla (eli liivatetta oli ohjeessa luultavasti liian vähän), ja pohjakin oli minun makuuni liian ohut. Lopputulos oli enemmän vanukas kuin kakku. Voileipäkakuille taas ennustan uutta tulemista. Aivan fantastinen ruokalaji! Yhdessä kätevässä paikkauksessa kaikkea herkullista! Jopa tällainen sokerihiiri innostui. Äitini tekemän mahtavan kreikkalaishenkisen voileipäkakun ohje löytyy täältä.

Voileipäkakkua, mini quichet, salaattia ja naksuja


Ykköspipareita ja nimipipareita


Valkosuklaa Rocky Road ja 1-pipareita
Mansikka-suklaa cupcaket, vaahtokarkkeja ja irish coffee -juustokakut


Koristeina meillä oli paperikennopalloja, valokuvista tehty numero 1 seinällä, sekä ristiäisistä jäänyt nimi-banneri. Cupcakeilla oli omat viirit ja kääreet. Jos juhlat olisi olleet kotona ja aikaa olisi ollut enemmän, olisin luultavasti väkertänyt hieman enemmän koristeitakin. Nyt aika meni leipomiseen. Erillinen juhlapaikka oli tosi kätevä, mutta kyllä kotonakin oli kauhea kaaos kaikesta leipomisesta. Nyt voidaan ihan aidosti huokaista helpotuksesta ja siitä, että seuraavat bileet on vuoden päästä!

Cupcake toppers ja kääreet

Juhlapaikan seinä olisi kaivannut reilusti enemmän kamaa! Tässä banneri ja valokuvista tehty ykkönen.

Jaan kaikki reseptit ja muut ohjeet erillisiin postauksiin, nyt ei pysty enempään tänään :) Eilen olin illalla niin poikki, että tuli mieleen lähinnä synnytyksen jälkeinen uupumustila. Onneksi tänään on voitu pitää rääppiäisiä koko päivä, niin ei ole tarvinnut juuri sohvalta liikkua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut