Vauvan 1-vuotissynttärit lähestyy

Leipominen Murmelin synttäreitä varten on alkanut! Operaatio alkoi pakastimen tyhjennyksellä. Meillä on pienenpieni pakastin, ja sen 2,5 hyllyä ovat täynnä Murmelin ruokia, marjoja ja muuta. Aloitin homman syömällä Murmelin ristiäisistä (viime huhtikuussa...) yli jääneet macaronsit. Illalla syötiin pakastettua leipää, ja Murmeli vetelee pakastettua bataattia, parsakaalia, hirvenlihaa ja linssimuhennosta sen kun kerkiää. Siltikään pakastimessa ei ole vielä tilaa 30 mini quichelle!

Aloitin myös koristeiden teon. Haluaisin ripustaa juhlatilan ovensuuhun samanlaista palloköynnöstä kuin Murmelin 6 kk juhlissakin, mutta laskin, että tarvitsisin köynnöstä tällä kertaa noin 20 metriä... Eli vähän epäilyttää nyt tämä suunnitelmani. Muiden koristeiden kanssa on helpompaa, koska aion kierrättää ristiäisiä varten tehtyjä koristeita. Pari kivaa uutta juttua on myös tulossa, mutta niistä lisää myöhemmin!
Cup caket ja koristeita Murmelin ristiäisissä (nimi siis on tuossa ympyrän keskellä :)
Miehen valmisteluihin kuuluu oman piparimuotin väsäys tekemäni piirroksen mukaan (raportoin, jos onnistuu), ja smoothie-pullojen pesu. Olen siis ostanut jo joskus puoli vuotta sitten kaupan smoothie-pulloja, joita on jo useaan otteeseen liotettu ja hinkattu etikettiliiman irrottamiseksi. Tässä kyseenomaisessa smoothie-pullossa liima istuu TODELLA tiukassa. Yksillä synttäribileillä oli tehty sama Piltti-purkeille, niistä etiketti oli irronnut helpommin, ja purkit toimivatkin tosi kivasti laseina paperipillin kanssa.

Murmelin puolivuotissynttäreiden aikaan elokuussa smoothie-pulloja ei vielä oltu saatu pöydälle...

Koristeluja ja palloköynnös seinässä

Sillä välin meidän helmikuun kolmannet synttäribileet nyt viikonloppuna jäi väliin, kun Murmelille nousi perjantaina illalla kuumetta. Muksu heräsi perjantaina uniltaan puoli yhdentoista maissa, eikä enää suostunut nukkumaan. Lapsi oli niin poissa tolaltaan, että päädyimme ottamaan supot avuksi ja muksun meidän väliin nukkumaan. Supon ja yhden ylimääräisen imetyskerran avulla lapsi nukahti viimein. Yö meni jotenkuten, lapsi nukkui äksänä välissä, ja me Miehen kanssa kyljellään omilla reunoillamme pienellä kapealla alueella. Oltiin miehen kanssa tosi huolissaan siitä, miten tämä vaikuttaa meidän nukkumisjärjestelyihin seuraavana yönä, siis että vaatiiko taas päästä väliin jne. Unikoulu-koulussa sanottiin kyllä, että jos lapsi on ollut kipeä, niin yleensä jotenkin tajuaa, että on ollut poikkeustilanne ja ymmärtää, että palataan normaaliin taudin jälkeen. Meillä onneksi seuraava yö sujui jo ihan normaalisti, kun kuume ei enää noussut. Ei tarvinnut yhtään tapella muksun kanssa omassa sängyssä nukkumisesta, eikä vauvaparka heräillyt yölläkään kummemmin.


Mutta nyt takaisin pohtimaan, mitä kaikkea pakastimesta voisi vielä poistaa. Jääpaloja ainakin.

Kommentit

  1. Ihanat syömingit ollut ristiäisissä ja 6kk juhlilla! Wau! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos :) Mä olen ihan kauhea sokerihiiri, joten kaikenlaista herkkua pitää aina olla, ja paljon! Katsotaan miten nuo meidän synttärt parin viikon päästä onnistuu :)

      Poista
  2. Eksyin jotenkin blogiisi ja täältäpäs löytyi kivoja vinkkejä 1-vuotis juhliin, jotka meidänkin perheessä on edessä maaliskuussa :)

    Tässä myös helppo koristevinkki: http://kehtoblogi.blogspot.fi/2014/02/diy-juhlakoristeet.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kivoja, kiitos vinkistä! Tigerissa olikin tähän just sopivia koristepapereita, pitääkin pohtia jos ehtisin vielä hakea ja tehdä! Vähän hassua tällainen hössötys näistä ekoista synttäreistä, mutta samalla ihanaa, vai mitä :)

      Poista
  3. Vielä saa itse touhuta ja touhottaa oman maun mukaan, mutta muutaman vuoden päästä lapsonen alkaa itse vaatia hienoja teemakakkuja ja sitten ollaan pulassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo apua niitä kakkuja, ja sitten kaikki se muu pakollinen ohjelma - veikkaan ettei onginta tms ole enää kauhean kovassa huudossa......

      Poista
  4. Oldschool-leikkejä sitten vaikka väkisin ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut