Matkarattaita ostamassa

Ollaan viime päivinä juostu ankarasti taas vaunuliikkeissä. Meillä on vanhat käytetyt McLarenin matkarattaat, ja olen ollut aika tuskastunut siihen, kun rattaiden selkänoja on rikki, jarru ei toimi, ja kunnollista jalkatukea ei ole. Enkä tykkää yhtään siitä, että työntöaisa on kahdessa osassa. Eli jos tarkoitus on, että lapsi nukkuu edes joitakin päikkäreitä rattaissaan Nizzan reissussa, niin uudet rattaat on pakko hankkia. Ja nopeasti; reissuun on enää viikko aikaa!

Kävin muutama viikko sitten jo parissa liikkeessä (mm. Sellon Vauvatalo Johanna, Petikon Lastentarvike) ja suoritin armotonta googlailua. Luin melkoisen kasan keskustelupalstojen eipäs-juupas jauhantaa aiheesta. Ja tulin siihen tulokseen, että rattaita on pakko käydä itse testaamassa, koska hankinta on selvästikin aika henkilökohtainen. Tein listan toivotuista ominaisuuksista:
  • Kunnollinen säädettävä jalkatuki päikkäreitä ajatellen
  • Selkänojan saa pystyasennosta myös lähes makuulle
  • Kunnollinen kuomu aurinkosuojaksi 
  • Saa kasaan ja iisisti mukaan matkalle. Sateenvarjo tai salkkumalli; kunhan menee suht pieneen tilaan ja ei ole tajuttoman hankala koottava.
  • Mielellään yhtenäinen työntöaisa (pystyy työntämään myös yhdellä kädellä)
  • Ei halvan oloinen rimpula
Koska meillä jo on Emmaljungan Scooterit normikäytössä, ja niillä varmaan jatketaan aika paljon muutenkin, ei ehkä haluta toisaalta kovin kallliita rattaita, eikä toisia saman painoluokan rattaita. Ihan kevyimmissä rattaissa kunnollista kuomua ei ole, eikä yhtenäistä työntöaisaakaan. Toisaalta salkkumalliksi kasautuvat rattaat eivät ole ihan niin kevyitä ja käteviä kuin sateenvarjorattaat. 
Oltiin aluksi päätymässä Emman BMX-rattaisiin; myyjät 2 eri liikkeissä vakuuttivat, että hinta-laatusuhde on hyvä. BMX:t ovat suht edulliset, ja täyttävät suurimman osan kriteereistäni. Rattaita myymälässä testatessa en sitten ollutkaan enää niin varma. Jotenkin rattaat tuntuivat tosi klohmuilta, ehkä siksi kun niissä ei ole mitään jousituksia.

Vauva-lehden 2013 vertailussa oli kehuttu myös Chicco Lite -nimisiä sateenvarjorattaita, joissa oli kylläkin työntöaisa kahdessa osassa (niinkuin näköjään pakosti aina sateenvarjorattaissa), mutta näitä ei löytynyt mistään pääkaupunkiseudun vaunuliikkeestä, joten putosivat vertailusta. Myös Cityjoggerit kiinnostivat, mutta niiden hinta oli liikaa. Samoin Britax B-agile vaikutti lupaavalta. Lopulta päädyimme kuitenkin Inglesinan Espresso-matkarattaisiin, joissa täyttyikin mukavasti kaikki kriteerini. Rattaat ostimme Petikon Lastenturvasta.


Samaan hintaan sai vielä jalkapeitteen ja sadesuojan. Murmeli nukkui rattaissa jo yhdet päikkärit, joten vaikuttaa hyvältä :) Nyt jännitän ainoastaan sitä, hajoaako rattaat jo menolennolla...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut