Terkut Nizzasta!


Oltiin siis viime viikko Murmelin ja meidän kaverien kanssa Nizzassa. Reissu oli oikein onnistunut, mitä nyt vuokrakämpän kanssa oli pientä säätöä. Meidän alunperin vuokraama kämppä nimittäin kärsi vesivahingon juuri meidän reissun alla, ja sitten jouduttiin pikapikaa valitsemaan toinen kämppä välitysfirman jäljellä olevasta valikoimasta. Kaikessa siinä säädössä sitten meni jotakin vinoon, sillä lentokentältä Nizzan keskustaan lähdettäessä ei saatu välitysfirman agenttia kiinni. Eikä sitten taksista eikä kadultakaan. Siihen asti suht reippaasti matkanneet pikkutyypit saivat hepulit, ja aikamme siinä kadulla arvottuamme kirjauduimme läheiseen hotelliin ekaksi yöksi. Loppuaika sitten kinasteltiin välitysfirman kanssa meilitse siitä, kuka korvaa mitä ja kenelle. Asiaa puidaan vieläkin firman toimarin kanssa.

Muuten viikko sujui aika leppoisasti. Sää oli mukavan pehmeän lämmin, parikymmentä astetta, juuri sopiva pikkutaaperolle. Kokkailtiin jonkun verran kämpillä, ja syötiin pari kertaa ravintolassa. Murmelin pikkukaveri ei tosin meinannut millään antaa mutsinsa syödä annostaan loppuun, joten jäätiin muutamankin kerran Murmelin kanssa kaksin ravintolaan. Murmeli katseli videoita itsestään kun itse vedin suht rivakkaan tahtiin ruokaa napaani. Muuten hengailtiin kaupungilla ja ihmeteltiin etelä-ranskalaista menoa.

Kukkatorin ihania pioneja. Harmi ettei voinut raahata kotiin järjetöntä kimppua tällaisia.

Vietiin joka päivä muksut lähi-leikkipuistoon niin aamulla kuin illallakin, sillä sai tyypit simahtamaan illalla kivasti ja nukkumaan kunnon unet. Muutenkin uni maistui pimennetyssä huoneessa.

Leikkipuistossa olikin hauska havainnoida paikallista touhua. Ensinnäkin, leikkipuistoon voi tulla valkoisissa vaatteissa. Me ihan testattiin tätä. Kyllä todellakin voi. Koko leikkipuistossa ei ole mitään, mihin lapsi voisi liata itsensä. Kaikki on mukavan siivoa ja puisto päällystetty värillisellä, paikoitellen jopa pehmustetulla aineella. Jengiä oli puistossa aina tosi paljon. Mutsit istuivat leikkipuiston reunalla ja muksut juoksentelivat itsekseen. (No toisaalta kyllä muidenkin yksivuotiaiden mutsit valvoi lapsiaan tarkemmin.) Kolmanneksi, niin äidit kuin lapsetkin oli lopulta ihan tavallisen verran tyylikkäitä. Ei ole suomalaisilla mitään hävettävää. Ja viimeksi, Ranskassa oli ihan sama määrä isiä/vaareja leikkipuistossa kuin Suomessakin.


Murmeli ja meri

Lapsi ja linnut

Leikkipuiston hauska hyrrä-härveli. Huomaa leikkikaverin tyllihame.

Murmeli viihtyi liukumäessä valkoisessa puisto-outfitissaan

Liukumäki oli koko matkan paras juttu

Liukumäki ja edelleen siistit vaatteet


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut