Äititukka

Ennen Murmelin syntymää eräs ystäväni tiedusteli, millaista äitikampausta olen ajatellut. Äitikampaus? Öö, mikä se on? Nyt tiedän. Äitikampaus on se tukkalaite, johon päädyt kerran toisensa jälkeen, ja joka
  1. peittää parhaiten sen, ettei hiuksia ole pesty reiluun viikkoon sekä sen, ettei tukka ole nähnyt muotoilurautaa kuukausiin
  2. on mahdollisimman nopea toteuttaa ja silti jotakuinkin salonkikelpoinen
  3. paljastaa mahdollisimman vähän sitä, että hiuksia on lähtenyt irti aivan tolkuttomia määriä ja
  4. pitää hiukset mahdollisimman kaukana innokkaista kiskovista pikku sormista.
Kohdasta 3 todettakoon vielä, että toisella ohimolla ollut hauska kaljuuntuva kohta on korvautunut töyhdöllä uusia hiuksia. Tinttikin olisi töyhdöstä kateellinen. Onneksi nyt alkaa pipokeli.

Viimeksi mainitsin, että olemme päässeet unikoulukurssille. Meillä kävi myös tänään kaupungin sosiaaliohjaaja, jonka kanssa kävimme läpi päivä-  ja unirytmejämme ja pohdimme mahdollisia muutostarpeita. Päivärytmimme oli muuten hyvä, mutta Murmeli nykyisin menee nukkumaan illalla ilmeisesti turhan aikaisin. Päädyimme nyt viikon ajan kokeilemaan Murmelin nukkumaanmenoajan myöhäistämistä lisäpäikkärien avulla, ja marraskuun alusta ryhdymme oikeaan unikouluun nk. Tassutus-metodin avulla. Osallistumme tosiaan sitten jonkinlaiseen ryhmäkoulutukseen tästä vielä, kaiken lisäksi. Ennen marraskuuta käväisemme kuitenkin Murmelin kanssa kahdestaan Ameriikassa, joten tuolloin kiskaistaan kaikki unirytmit perusteellisesti sekaisin! Jännä nähdä, millainen on jet lag 8 kuukautta vanhalla vauvalla... Mutta siis tosiaan unikoulua päästään toteuttamaan vasta reissun jälkeen. Pelottaa jo etukäteen, mitä siitä tulee - Murmeli on tosiaan vahvaluonteinen pikkumimmi, ja muutosvastarintaa löytyy. Mies tulee olemaan kovilla, kun kerrasta siirrämme vauvan nukkumaan omaan sänkyynsä, lopetamme imetyksellä nukuttamisen ja yösyötöt.

Ameriikan matkastamme lisää piakkoin, mutta tänään istuin kampaajalla tutkailemassa, mitä tälle äititukalle voisi ylipäätään tehdä, ja samalla testasin, miten Murmelilta luonnistuu paikallaan istuminen. Tunti riitti. Ehkä tätä pitää vielä hieman treenata - tai sitten varustaudun matkaan valtavalla määrällä naksuja, hedelmäsoseita, uusia leluja, kirjoja ja taskupeilejä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut