Perinteet vs trendiherkut

Tänään oli tarkoitus kokeilla jotakin uutta ja jännittävää leivontaohjetta. Hahmottelin mielessäni suklaa-peanut butter -juustokakkua tai jotakin jänniä uusia toffeenmakuisia cupcakeja. Kysyin kuitenkin Mieheltä toivetta leipomusten suhteen ja vastaus oli selvä: mokkapaloja. Iiks. Niitä en olekaan tehnyt vuosiin. Lapsena mokkapalat olivat bravuurini ja kaverit tulivat meille harva se päivä koulun jälkeen leipomaan ja syömään niitä. Aikuisiällä olen tehnyt niitä vain pari hassua kertaa, ja viimeksi meni koko setti roskiin, koska kokeilin vehnäjauhojen korvaamista teff-jauhoilla. Pohjasta tuli aika kamalan makuista. Ehkäpä nyt siis uusi yritys, tällä kertaa ihan niillä kamalilla perinteisillä vehnäjauhoilla.

Meidän perheen mokkapalaresepti on hieman erilainen kuin se mihin monet ovat tottuneet; pohja on ohut ja tumma. Itse paistoin sen aina hieman rapsakaksi ja tuplasin kuorrutteen määrän; tykkäsin jo silloin lapsena suklaasta vähän liikaa. Näitä mokkapaloja kannattaa myös pitää jääkaapissa hetki, maistuvat hyvältä kylmänä :)

Tänään keikumme myös kaikkien trendien aallonharjalla ja kokeilemme lehtikaalisipsejä. Innostuin lehtikaalista luettuani siitä, mitä kaikkea mahtavaa ne sisältävät: mm. C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia ja rautaa. Yllättäen pienessä lähi-S-marketissamme oli lehtikaalia myytävänä (yleensä sieltä ei mitään trendikkäämpää todellakaan saa). Mies hoitaa meillä yleensä nämä suolaiset, ja onkin tosi taitava maustamaan. Sipseistä tuli mielestäni tosi hyviä, Miehelle taisivat olla liian terveellisiä...

Mokkapalat suoraan 80-luvulta
Aion myös kokeilla miltä vakiosmoothieni maistuu, jos sinne tuuppaa kourallisen lehtikaalia sekaan. Jos kaali maistuu, voisi sitä ensi kesänä viljellä kaupunkisäkissä meidän takapihalla!

Mokkapalat
Pohja:
100 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa / kauramaitoa

Kuorrutus:
n. 200 g tomusokeria
2 rkl kaakaota
4 rkl valmista kahvia
50 g voita tai margariinia

Voi ja sokeri vatkataan, lisätään kananmuna. Vatkataan. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vuorotellen maidon kanssa seokseen. Levitetään pellille, paistetaan uunissa 200 C noin 10-15 min. Kuorrutusta varten voi sulatetaan, lisätään tomusokerin, kaakaon ja kahvin sekaan. Levitetään pohjan päälle ja annetaan jäähtyä.


Lehtikaalisipsit
-Lehtikaali pestään ja kuivataan, vahvat selkärangat poistetaan. Lehtiä pienitään hieman.
-Sekoita kulhossa päälle mausteseos, jossa rypsiöljyä, suolaa, (savu)paprikaa, ja esim chiliä.
-Levitä pellille. Paahdetaan uunissa noin 10 min 200 asteessa kunnes rapsakoita, mutta eivät saa väriä.

Lehtikaalisipsit


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut