Mangojuustokakku ja isänpäivänviettoa

Vietimme ensimmäistä isänpäivää herkutellen ja aika lailla sisätiloissa hirmuisen tuulisesta säästä johtuen. Aamuksi oli isänpäiväleivonnaiset suosikkiliikkeestäni Patisserie Teemu & Markuksesta, ja lounaaksi söimme sandwichit Vaasankadulle avatussa Gastro Streetbarissa. Mies söi possu- ja minä karitsa-sandwichit. Karitsan kyljessä oli tsatsikia, fetaa, marinoitua punasipulia, tomaattia ja maustettua majoneesia.



Illalla korkkasimme vielä Miehen toivoman isänpäivä-mangojuustokakun, ja sen kyljessä joimme hieman shampanjaa kun Murmeli oli saatu nukkumaan. Shampanjaa piti ottaa jo lauantai-iltana, mutta silloin isä simahti kahdeksalta Murmelia nukutettaessa. Äiti puolestaan vietti laatuaikaa itsekseen ja luki kirjaa - ekaa kertaa 8,5 kuukauteen! Täydellistä luksusta, sohvalla pötkötystä, kirja ja suklaata :)





Mangojuustokakku


200g digestive-keksejä
75g voita
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2,5 rkl sitruunamehua
3 dl kuohukermaa

2 dl mangososetta (esim. Piltti)
2 liivatelehteä ja 2 rkl kiehuvaa vettä
(tai liivatejauhetta purkin ohjeen mukaan)

Murenna keksit hienoksi muruksi ja lisää sulatettu rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Vuoraa n. 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti.
Laita liivatelehdet (4 kpl) likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Lisää liivate tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen  tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
Valmista mangokiille joko liivatteilla tai liivatejauheella; liivate sekoitetaan mangososeen sekaan ja levitetään kakun päälle. Kiilteen pitää olla kylmässä ainakin nelisen tuntia. Itse tein mangokiilteen vasta seuraavana aamuna, eli ensin hyydytin muun kakun ja sitten vielä 4 tuntia jääkaapissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut