Tänään se alkaa

...Nimittäin unikoulu. Olen ihan jännityksestä pinkeänä. Tuntuu että kaikki voimat ovat meitä vastaan - ensin aamulla Mieheltä naksahti selkä, sitten Murmelin seisontatreenit keskeytyivät kun muksu kellahti nurin ja kolautti päänsä oikein kunnolla lautalattiaan, ja sitten vielä huomasin, että lapselle on yhtäkkiä kaikessa hiljaisuudessa tullut uusi hammas.

Nyt hampaita on siis jo kolme; ekat 2 tulivat yhdellä kertaa 5,5 kuukauden iässä. Uusi hammas on oikea kahdesta ylähampaasta. Mutta siis hampaidentulo on yksi unikoulua hankaloittava/estävä tekijä, joskin lapsi vaikuttaa nyt ihan tyytyväiseltä. Hammas varmaan puhkesi muutama päivä sitten yöllä, kun Murmeli nukkuikin ihan tosi levottomasti. Miehen selän naksahdus on heikompi juttu, mutta toistaiseksi vielä pitäydymme suunnitelmassa ja aiomme aloittaa tänään. Käy niin sääliksi tuo pieni vauvaparka, ei vielä tiedä miten karuja hetkiä tässä onkaan edessä.

Unikouluohjeissa sanotaan, että terve lapsi periaatteessa sopeutuu uusiin nukkumajärjestelyihin noin 3 yössä. Vaihtelua kuulemma on runsaasti. Samaan aikaan kannattaa päiväohjelma rauhoittaa ja varmistaa, että vauva saa paljon läheisyyttä ja riittävästi äidinmaitoa päiväsaikaan.

Parin tunnin päästä siis äiti ja lapsi valmistautuvat yöpuulle. Normikuvioiden jälkeen äiti kuitenkin hoitaa iltasyötöt sohvalta käsin, ojentaa lapsen isälle ja hipsii tiehensä kaverin luo yökylään. Kaverin luona äiti luultavasti jännittää ja vahtii puhelintaan eikä saa nukuttua, vaikka voisi. Pitäkää peukkuja!

Tässä luvattu superankealla sumuisella säällä otettu kuva kotitalon uudesta julkisivusta! Uudet ulko-ovet puuttuvat ja talon edessä on vielä kaikenlaista roinaa. Rempassa on vielä työvaiheita jäljellä; esim ensi viikolla aletaan asunnoista puhkoa ilmareikiä ulos. Meidänkin asunnossa reiät on joku tukkinut umpeen kauan sitten.




Kommentit

  1. Mä en edes ollut ajatellut mitään unikoulua meidän tytölle ennen kuin kerroit tästä teidän kurssista, mutta aloin sitten itsekin innostua ja luin netistä ihan kattavat ohjeet tuohon tassukouluun. Meillä kun ei yöllä ole syöty enää kuukausiin, päätin toteuttaa unikoulun ihan äidin voimin, ja aloitimme saman tien viime lauantaina. Tavoitteena meillä oli päästä unitutista eroon, lyhentää pitkittyneitä nukutusrituaaleja (ei enää kanniskelua, yksi unilaulu saa riittää) ja saada lukuisat yöheräilyt loppumaan/vähenemään. Ekana iltana vauva huusi 90 minuuttia järkyttyneenä siitä kun äiti ei enää kanniskellut ja laulanut uneen, mutta nukahhdettuaan viimein se nukkuikin 8h ilman ainuttakaan yöheräämistä. Toisena iltana huudettiin enää 40 min, ja jälleen yö meni ilman heräilyjä, uskomatonta! Nyt kolmantena iltana ei tullut huutoa tai kitinää enää ollenkaan vaan pikkuinen nukahti kahdessa minuutissa! Toivottavasti teillä menee unikoulu yhtä hyvin!
    T. E:n äiti Porvoonkadulta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa että E tottui uuteen järjestykseen noin hienosti! Kuulostaa aivan mahtavalta toi 8 tunnin putki... Meillä olllut hieman monimutkaisempi prosessi, mutta siitä lisää kohta :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut