Paranneltu versio kohutusta avokadopastasta

Bongasin hiljattain MeNaisista thai-version hirveästi kohkatusta avokadopastasta. Alkuperäinen ei meistä ole useampien testikertojen jälkeenkään ollut niin valtavan ihmeellistä ja ohjeen mukaan kirjaimellisesti tehtynä turhan suolaistakin.

Tämä thai-mausteinen puolestaan oli meidän mielestä todella hyvää, joten uskallan jakaa hieman tuunatun reseptin. Ohjeen mukaan lehtikaali lisättiin pastaan raakana, mutta seuraavalla kerralla ehkä ryöppään sen nopeasti pannulla. Löysin muuten kaupasta ihanaa violettia lehtikaalia!


Avokadopasta thai-tunnelmissa
(3-4 hengelle)

300 g pastaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 chili pilkottuna
1 limen mehu puristettuna
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl thai-kalakastiketta
1 tl hunajaa tai agave-siirappia
2 avokadoa paloiteltuna
0,5 ruukkua korianteria silputtuna
100 g lehtikaalia tai rucolaa
Päälle cashew-pähkinöitä ja parmesaania raastettuna

Laita pasta kiehumaan suolalla maustetussa vedessä. Sekoita isossa kulhossa valkosipuli, chili, limemehu, inkivääri, kalakastike ja hunaja. Lisää avokadopalaset, korianteri ja lehtikaali/rucola. Ota pastan keitinvedestä 0,5 dl talteen, valuta loput vedet pois. Lisää pasta kulhoon keitinveden kanssa. Sekoita. Tarjoile parmesaaniraasteen ja pähkinärouheen kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut