Porkkana-cupcakes

Olimme taannoin Murmelin kanssa mammaporukkamme nyyttäribrunsseilla. Olin leiponut sitä varten porkkana-cupcakeseja.
Porkkana-cupcakes

Mammaryhmämme syntyi neuvolan perhetapaamisten jälkeen; ryhmään kuuluu 6 helmi-/maaliskuussa 2013 syntynyttä muksua. Tällä porukalla ollaan puuhattu kaikenlaista tähdellistä kuten käyty vauvakirppiksellä, kärryttelemässä, Korkeasaaressa kesällä (noin puolivuotiaat tenavat luultavasti tajusivat käynnistä ihan hirmuisen paljon), kahvittelemassa ja brunssiteltu. On hauskaa, kun lapset ovat niin samanikäisiä; usein on helpottavaa kuulla että joku toinen muksu puuhaa jotakin samanlaista kummaa kuin omakin, esim. kieltäytyy syömästä.

Nyyttäribrunssilla oli tällä kertaa kaikenlaista herkkua, mm. vuohenjuusto- ja lohipiirakkaa, oliiveja ja hummusta, salaattia, kakkua ja suklaamanteleita cupcakesien lisäksi. 6 muksun vipellettyä pari tuntia oli ainakin Murmeli niin poikki, että nukkui ihan ennätyspäikkärit!


Murmeli & muksut puuhastelevat

Kauheasti tehtävää koko ajan


Porkkana Cupcakes

3.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
vajaa 1 tl suolaa
vajaa 0.5 tl kanelia
vajaa 0.5 tl inkivääriä (tuoretta tai kuivattua)
vajaa 0.5 tl muskottipähkinää

170 g voita sulatettuna
2 dl fariinisokeria / ruokosokeria
1 kananmuna
1,5 rkl turkkilaista jukurttia   
vajaa 0.5 tl vaniljasokeria / -aromia
3.5 dl (noin 4 kpl) raastettua porkkanaa  

Kuorrutus:
paketti Philadepliaa, huoneenlämpöisenä
50 g voita sulatettuna
2 dl tomusokeria 
1.5 tl vaniljasokeria / -aromia
1 tl raastettua appelsiininkuorta

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja mausteet, ja toisessa kulhossa sulatettu voi, sokeri, kananmuna, ja jukurtti. Lisää porkkanaraaste ja kuivat aineet vähitellen sekoittaen. Jaa muffinivuokiin, noin 12 kpl. Paista noin 25-30 min, käännä peltiä puolessa välissä. Testaa hammastikulla, että taikina on varmasti kypsää.

Anna vuokien jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista. Voit myös tehdä ne edellisenä päivänä. Tee kuorrutus; vatkaa Philadelphia-juusto, voi ja tomusokeri vatkaimella sileäksi, lisää vanilja ja appelsiininkuori. Lisää haluamasi määrä cupcaken päälle lusikalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut