Porkkana-cupcakes
Olimme taannoin Murmelin kanssa mammaporukkamme nyyttäribrunsseilla. Olin leiponut sitä varten porkkana-cupcakeseja.
Porkkana-cupcakes |
Nyyttäribrunssilla oli tällä kertaa kaikenlaista herkkua, mm. vuohenjuusto- ja lohipiirakkaa, oliiveja ja hummusta, salaattia, kakkua ja suklaamanteleita cupcakesien lisäksi. 6 muksun vipellettyä pari tuntia oli ainakin Murmeli niin poikki, että nukkui ihan ennätyspäikkärit!
Murmeli & muksut puuhastelevat |
Kauheasti tehtävää koko ajan |
Porkkana Cupcakes
3.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
vajaa 1 tl suolaa
vajaa 0.5 tl kanelia
vajaa 0.5 tl inkivääriä (tuoretta tai kuivattua)
vajaa 0.5 tl muskottipähkinää
170 g voita sulatettuna
2 dl fariinisokeria / ruokosokeria
1 kananmuna
1,5 rkl turkkilaista jukurttia
vajaa 0.5 tl vaniljasokeria / -aromia
3.5 dl (noin 4 kpl) raastettua porkkanaa
Kuorrutus:
paketti Philadepliaa, huoneenlämpöisenä
50 g voita sulatettuna
2 dl tomusokeria
1.5 tl vaniljasokeria / -aromia
1 tl raastettua appelsiininkuorta
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja mausteet, ja toisessa kulhossa sulatettu voi, sokeri, kananmuna, ja jukurtti. Lisää porkkanaraaste ja kuivat aineet vähitellen sekoittaen. Jaa muffinivuokiin, noin 12 kpl. Paista noin 25-30 min, käännä peltiä puolessa välissä. Testaa hammastikulla, että taikina on varmasti kypsää.
Anna vuokien jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista. Voit myös tehdä ne edellisenä päivänä. Tee kuorrutus; vatkaa Philadelphia-juusto, voi ja tomusokeri vatkaimella sileäksi, lisää vanilja ja appelsiininkuori. Lisää haluamasi määrä cupcaken päälle lusikalla.
Kommentit
Lähetä kommentti