Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Oman äitini käyttämä piirakkapohja on todella maukas eikä kukaan koskaan arvaa, että se on kaiken muun hyvän lisäksi gluteeniton. Salaisuus on perunahiutaleissa ja tattarijauhossa; ne tuovat pohjaan kunnolla makua, eikä se jää pahvimaiseksi.



Minipiiraat aistikkaasti naksujen taakse aseteltuna

Pohja:
100 g voita tai margariinia
1 dl tattarijauhoja
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunahiutaleita
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
0,5 dl vettä tai 1 dl ranskankermaa

Ainekset sekoitetaan yhteen. Niin simppeliä! Pohjan voi laittaa tavalliseen piirasvuokaan, tai sitten voidellulle muffinipellille. Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia ennen täyttöä. Tästä määrästä tulee ainakin yksi iso piiras.

Päälle silppusin saunapalvikinkkua, ja päälle Valion sivuilta nappaamani täytteen:



Täyte:
2 munaa
1  pussi  (150 g) Pizzajuustoraastetta
2  dl Kippari-ruokakermaa
jauhettua mustapippuria
muskottipähkinää
3/4  dl hienonnettua persiljaa (itse laitoin hieman kuivattua persiljaa)

Sekoita täytteen ainekset, lisää vuokiin / vuokaan ja paista uunissa noin 15-20 min vuoan koosta riippun. Piiraat voi hyvin pakastaa ja sulattaa & käyttää uunin kautta tarjoilupäivänä.














Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut