Tee on uusi viini!

Lähes viikon puolikuntoisena vatsataudin jälkimainigeissa (mikään ei maistu, ruoka potkii takaisin vatsasta jne) kärvisteltyämme lähdimme lauantaina pitkästä aikaa liikkeelle koko posse. Kävelimme pitkin keskustaa ja tsekkailimme, mitä uusia liikkeitä mm. Fredalle oli tullut. Morsiuspukuliikkeen tilalla oli aloittanut Papershop, ja vanhoissa tutuissakin oli kaikenlaista kivaa uutta sisustustavaraa.

Murmelin vedellessä sikeitä rattaissaan piipahdin Eerikinkadun Théhuoneelle hakemaan yhtä aiemmin maistelemaani teetä. Pieni teehuone oli pullollaan väkeä, ja kaipaamaani teetä löytyikin ylähyllyltä.
Odotellessani oman ostokseni pakkausta kuuntelin puoliksi huvittuneena ja puoliksi ihastuneena muiden asiakkaiden toiveita myyjälle; paikalla oli ilmeisesti toinen Théhuoneen omistajista, jonka teekuvailuja oli tällaisen teenystävän suorastaan ilo kuunnella. Muutama asiakas oli selvästi paikalla jossakin naistenlehdessä hiljattain olleen artikkelin innoittamina; teenjuontia verrattiin siinä viininmaisteluun. Yksi asiakkaista halusi ostaa hedelmäistä Oolong-teetä, ja sen jälkeen käytiin pitkästi pohdiskelua siitä, pitikö teen olla lisäksi kermaista vaiko ei. Oli teenjuonti trendikästä tai ei, pikkuliike on ihastuttava ja ostamani anis-vivahteinen Buddha Cha Amh -tee tosi hyvää!


Teeostosten jälkeen kävimme lounaalla Kampin vitoskerroksen Johto Cafessa, testasimme Murmelin uusia kenkiä ja kurkimme vielä vähän sisustusjuttuja (ja ei, ei toi Mies nyt tästä sisustusliikeravailusta mitenkään erityisesti hihkunut riemusta). Niin, päästään muuttamaan siis nyt jo ennen kuunvaihdetta; avaimet uuteen kämppään saadaan viikon päästä ja sitten on pari viikkoa aikaa viedä kamoja paikalleen pikkuhiljaa!

Murmeli testailee uusia kenkiä isin tuella

Isoin ongelma uudessa kämpässä on se, että makuuhuoneet (3 kpl!!!) ovat tosi pieniä, ja niihin pitää vielä keksiä säilytystilaa. Uudessa asunnossa on yksi iso kaapisto eteisen vaatekaapin lisäksi, mutta näihin kahteen kaappiin ei todellakaan mahdu kaikki meidän tavara... Asunnossa on hauskasti erillinen oma vessa, mutta se valitettavasti vie yhden ison komeron paikan.

Huomenna pääsen onneksi mittailemaan pikkumakkareita, jotta päästään ihmettelemään, miten niihin mahtuu lisää kaappeja. Sainkin jo hyvän vinkin Ikean keittiön yläkaappien hankkimisesta ihan matalaksi pöytätasoksi (jos siis haluaa kapeampaa kaappia, tyyliin runko syvyydeltä 40 cm). Samoin Ikeasta tulee meille uusi pöytä (pyöreä), ja varmaan kaikenlaista tarpeellista Murmelin uuteen omaan huoneeseen. Huh tässä tulee vielä hoppu!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut