Hiipimisen Suomen Mestaruus ja muita uusia taitoja

Näin vuoden vaihduttua ajattelin vetää yhteen uusia taitoja, joita olen tässä vuoden mittaan hanskannut. Äitiyden myötä oppii nimittäin kertakaikkiaan kaikenlaista uutta ja hyödyllistä. Esimerkiksi, en ollut ennen tiennyt, että olen niin hyvä hiipimään!

Murmelin nukkuminen (lempiaiheeni) on tässä viime päivinä sujunut, flunssasta huolimatta, tosi hyvin. Yöllä herätään ehkä kerran, ja takaisin unillekin päästään suht nopsaan. Tuossa uudelleen nukahtamisen kriittisessä vaiheessa yöllä lapsi on kuitenkin yllättävän ääniherkkä. Ei siis pidä kuvitellakaan, että lapsen sängyn vierestä voisi noin vaan poistua! Vauva pitää taputella uneen, ja sitten odottaa hetki sängyn vieressä. Kun lapsi on varmasti unessa, hiivitään hipihiljaa takaisin omaan sänkyyn. Lautalattialla se tapahtuu varovasti, jalan painoa pikkuhiljaa lankulle siirtäen ja hivuttautuen. Ja miten valtavasti ääntä lähteekään lakanoista! Myös sänkyyn kiivitään siis pikkuhiljaa. Vessassakäynti tässä vaiheessa onnistuu ainoastaan äärimmäistä hiipimistaitoa osoittaen. Miehellä kriittiset parikymmentä kiloa enemmän tekee hiipimisestä ja sänkyyn takaisin hivuttautumisesta hirveän paljon haastavampaa. Joskus siinä onnistutaan ja joskus ei.

Muita mielestäni jänniä uusia osaamisalueita ja vahvuuksia, jotka pitäisi nyt jotenkin ympätä ansioluetteloonkin, ovat:
  1. Harhautus- ja huijaustaito: jo vajaan vuoden ikäistä pitää joskus kivaa lelua (esim. puoliksi revitty ja syöty naistenlehti) poistettaessa, haalaria puettaessa tai puuroa syötettäessä huiputtaa luulemaan, että touhu on itse asiassa hauskaa leikkiä. Tästä taidosta tulee luultavasti olemaan hyötyä ihan lähivuosina, esim oman esimiehen kanssa asioidessa.
  2. Viisi kättä -illuusio: multitaskauskyky on noussut ihan uudelle tasolle. Puhumattakaan siitä, millä tasolla aikatauluttaminen ja suunnitelmallisuus nykyisin ovat.
  3. Reagointinopeus: sohvalta tai sängynreunalta pää edellä muljahtava muksu kannattaa napata kiinni, ja vauhdilla. Tilanteita, joissa kannattaa toimia nopeasti, on muuten yllättävän paljon.
  4. Kyky työskennellä ilman ruokaa ja kovassa flunssassa. Jokaisen kunnon työntekijän perusominaisuuksia.
  5. Kyky heittäytyä höpsöihin tilanteisiin/leikkeihin ihan uudella tavalla, ja täysillä. Tästä on varmasti hyötyä jatkossa erinäisissäkin pöhköntuntuisissa brainstormaus-sessioissa...
Murmeli kiipeämässä sängylle
Eli tästä seuraavaksi cv:tä päivittämään! Paitsi että oikeasti nukkumaan - viime yönä jäi unet vähille rakettimelskausta pari tuntia kuunnellessa. Hyvää alkanutta uutta vuotta siitä huolimatta - toivottavasti 2014 on ihan yhtä jännittävä ja ihana kun tämä juuri loppunutkin vuosi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut