Täydellistä asuntoa etsimässä

Asuntonäytöissä käynnistä on tullut perheellemme jokasunnuntainen harrastus. Monta ihan kivaa kämppää on jo löytynyt, mutta se oikea antaa vielä odotuttaa itseään.

Oikean sijainnin asunto on yleensä hieman liian pieni, sopivan kokoinen vähän syrjässä tai sitten muuten ihanan asunnon taloyhtiöstä puuttuu hissi. Olin aluksi sitä mieltä, että kyllähän nyt ilman hissiäkin pärjää. Pakkasten tultua muutin mieleni: topatun muksun, hoitolaukun ja kauppakassin raahaaminen paksuissa talvivaatteissa on koettelemus hissilläkin.

Haussa on siis kolmio, jossa olisi pienehköjen makkarien lisäksi järkevän kokoinen kylppäri. Sauna on plussaa, ja jonkinlainen kodinhoitotila (jonne saisi esim pyykkihelvetin jemmattua) olisi mahtava. Putket pitäisi olla tehtynä, ja sijainnin pitäisi olla näppärä - ruokakauppa, liikenneyhteydet, tarhat ja sellaiset lähellä. Talo mielellään vanha, huoneet korkeat. Itse asiassa voisimme rempata aika paljonkin, jos vaan muut kriteerit täyttyisivät. Niin ja se hissi.

Viime viikonloppuna kävimme kolmessa asunnossa. Ensimmäisessä sijainti oli mahtava, mutta kylppäri ja makkarit todella pienet - ja putkiremontti luultavasti lähempänä kuin välittäjä uskoikaan. Kolmas asunto oli täydellinen pohjaltaan - ainoastaan sijainti tökki. Löysimme jokin aika sitten lähinaapuristamme myös 70 neliön tilaihmeen - asuntoon oli saatu mahtumaan ihan fiksusti kaikki tarvittava ja kolme makkariakin! Joku 80-luvulla rakennetussa talossa ja vastaremontoidussa kämpässä kuitenkin pidätteli.

Välillä tuntuu, ettei me varmaan koskaan löydetä juuri oikeanlaista asuntoa. Nukutaan kaikki samassa makkarissa retrotyyliin vielä kun muksu on jo rippikouluiässä. Toisaalta taas on löytynyt jo monta melkein täydellistä. Huokaus. Jatkamme sen oikean etsiskelyjä. Ainakin perheellä on vihdoinkin yhteinen harrastus!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut