Suklaaton tammikuu ja asuntonäytössä ekaa kertaa

Ihania nämä ylimääräiset viikonloppuvapaat. Tänäänkin jäin sängynpohjalle nukkumaan aamulla, ja Mies hoiti Murmelin aamupuurot ja aamuleikit. Sitten hankkiuduttiin eroon joulukuusesta ja vähän siivottiin. Käytiin myös tänään ihkaensimmäisessä asuntonäytössä yhdessä. Niin, pankista näytettiin siis vihreää valoa projektille! Aloitimme näytöt vähän puolikiinnostuneina Alppiharjusta, jossa oli myytävänä 84-neliöinen putkiremontoitu asunto, joka kuitenkin muuten oli täysin rempattavassa kunnossa. Periaatteessa juuri sellaista haemmekin; putkiremppa hoidettu, mutta mahdollisuus muuten remontoida asunnosta meidänlainen.

Tämä yksilö oli varmaankin perikunnan kauppaama; minkäänlaista remppaa ei ollut tehty ainakaan 30 vuoteen ja asunnossa oli jämiä vanhan ihmisen tykötarpeista (esim kaiteet vessanpytyn vieressä jne). Putkiremppa oli tehty joo, mutta kylppäri oli superpieni ja remppapaketista oli valittu maailman rumimmat vaaleansiniset peruslaatat ja peruskaapit. Katossa oli kulahtanut puupanelointi ja lattian mosaiikkiparketti todella huonossa kunnossa. Keittiö oli puhdasta 80-lukua, eteisen kaapit taas luultavasti 60-luvulta asti.

Totesimme, ettemme ole valmiita uhraamaan parisuhdetta ihan näin isoon remonttiin, eikä alunperin hyvältä vaikuttanut myyntihintakaan enää näyttänyt niin hyvältä, kun päälle laski pakolliset remppakulut. Varsinkin se katto hirvitti - muistelin ystäväni puolet pienempää asuntoa, jossa olin kattotalkoissa pariin otteeseen vuosia sitten - aivan kamalan rankkaa, pölyistä ja epätoivoista hommaa. No, jostain on tämä asunnonhaku aloitettava ja ollaan valmistauduttu siihen, että hommaan menee aikaa.

Sovittiin paluumatkalla näytöstä Miehen kanssa, että ryhdytään syömään terveellisemmin. Vähemmän prosessoitua lihaa (Miehen rakastamia makkaraa ja pekonia) ja vähemmän sipsejä ja suklaata. Itse ajattelin vetää lähes tipattoman tammikuun suklaan osalta. Tai siis en ainakaan osta sitä kotiin; jonkun kahvilakakkupalan sallin kyllä itselleni :)

Tänään on ensimmäinen päivä ilman suklaata, ja nyt jo ihan hirveät vieroitusoireet! Olen siis mässyttänyt tähän asti joka päivä koko ajan jotakin pientä, Kinder Maxi-, Jim- ja Suffeli-patukoita, Fazerin vadelma-jukurttitäytteistä suklaata, suklaakonvehteja, suklaarusinoita (Pirkalla on hyviä) ja erilaisia suklaapäällysteisiä pähkinöitä, inkivääriä ja sellaista (viimeiset epätoivoisessa yrityksessäni vaihtaa terveellisempään). Mutta ehkä tämän sopimuksen julkaisu näin virallisesti nostattaa jonkinlaisen sisun ja kiukun, jolla jaksan sinnitellä muutaman viikon. Tavoitteena siis vähentää olennaisesti sitä suklaan määrää, joka päivittäin kuluu. Vähäsen saa mielestäni suklaata joka päivä syödäkin; nämä minun määräni vaan ei ihan mene kategoriaan "vähäsen" :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut